keskiviikko 9. toukokuuta 2012

S-ryhmä boikottiin?

Itämeren lohen uhanalaisuus ja huono tila sai paljon julkisuutta tänä keväänä, kiitos kuuluu lähinnä näyttelijä & vapaa-ajan kalastaja Jasper Pääkköselle. Pääkkönen veti aiheellisesti herneen nenään S-ryhmälle, joka ilmoitti myyvänsä uhanalaista itämeren lohta. Pääkkönen kirjoitti aiheesta kirjeen S-ryhmälle ja tämä kirje vuosi julkisuuteen. S-ryhmä perustelee uhanalaisen itämeren lohen myyntiä sillä, että sitä ei ole laissa kielletty.
Nousseen kohun jälkeen Pääkkönen kirjoitti tarkemman perustelun että "Miksi itämeren lohta ei saisi myydä".

Myös useat muut julkkiskalastajat ovat yhtyneet Pääkkösen hyökkäykseen S-ryhmää vastaan. Radiosta ja telkkarista tuttu toimittaja Mikko "Peltsi" Peltola sekä "Kenraali Pancho ja Pojat Pohjoiskalotilla" ohjelman tekijä ja näyttelijä Kari Hietalahti yhtyvät Pääkkösen mielipiteeseen. Peltsin avoin kirje Ministeri Koskiselle ja virkamiehille löytyy Suomen Vapaa-ajankalastajien keskusjärjestön Facebook sivuilta. Hietalahden kommentteja voi lukea Kenraali Pancho ja Pojat Pohjoiskalotilla Facabook sivuilta.

Olen henkilökohtaisesti laittanut S-ryhmä boikottiin ja käytän jatkossa K-ryhmän, Lidlin ja Suomen lähikaupan sekä muiden palveluita. Arvioin tilanteen uudelleen mikäli S-ryhmä muuttaa kantaansa uhanalaisten lajien soveltuvuudesta kaupan tiskille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti