tiistai 22. toukokuuta 2012

K-Supermarketin Siika varmistui luonnonvaraiseksi

Soitin tänään K-Supermarket Eteläkeskukseen ja tiedustelin myytävän Merenkurkun Siian alkuperää. Kalatiskin myyjä lupasi kysyä toimittajalta (Hätälä) ja soitti minulle pian takaisin. Hänen mukaansa Hätälä on toimittanut Karisiikaa ja kalan koko on 3-siikaa eli noin 300g per kala. Karisiika on määritelty vaarantuneeksi lajiksi.

Kerroin myyjälle että joukossa voi olla myös erittäin uhanalaista Vaellussiikaa. Myyjä oli vakuuttunut siitä että Hätälä ei toimita erittäin uhanalaista kalaa, mutta ei kuitenkaan pystynyt sitä mitenkään todistamaan, eikä Hätäläkään ollut myyjälle sitä mitenkään tarkemmin todistanut. Myyjä kertoi myös että kampanja on puhtaasti heidän oman kauppansa eikä Keskon kampanja.

Soitin myös Ruokakeskon kuluttajapalveluun. Ruokakeskon puolelta lupasivat selvittää asian ja painottivat vielä että he ovat ketjuna ehdottoman sitoutuneita K-ryhmän kala- ja äyriäislinjaukseen.

Näyttää siltä että tässä tapauksessa oli kysymys vain tietämättömyydestä ja toivon että asia korjaantuu rakentavan asiakaspalautteeni johdosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti