perjantai 4. toukokuuta 2012

Kalastusluvat - Kalastuksenhoitomaksu ja Läänikohtainen viehekalastusmaksu

Ennen kalastamista on lupa-asiat syytä hoitaa kuntoon. Suomen kalastuslupajärjestelmä on niin sekava, että vaikka kalastaja haluaisi maksaa luvat rehellisesti, se on melkein mahdoton tehtävä. Tässä siis lyhyt tietopaketti siitä, että mitä lupia tarvit ennen kuin lähdet kalaan.

Kuka tarvii kalastusluvan? "Jokaisen muuta kalastusta kuin onkimista tai pilkkimistä harjoittavan 18-64-vuotiaan on suoritettava kalastuksenhoitomaksu."

Mitä lupia tarvin? "Viehekalastusta harjoittava 18-64-vuotias tarvitsee kalastuksenhoitomaksun lisäksi joko kalastusoikeuden haltijan luvan tai hänen on suoritettava läänikohtainen viehekalastusmaksu."

Mitä luvat maksavat? "Kalastuksenhoitomaksu kalenterivuodelle 2012 on 22 EUR ja läänikohtainen viehekalastusmaksu on 29 EUR. Yhteensä siis 51 EUR."

Entä jos kalastan toisessa läänissä? "Jokaiseen lääniin (Etelä-Suomi, Länsi-Suomi, Itä-Suomi, Oulu ja Lappi) tarvii olla oma läänikohtainen viehekalastusmaksu maksettuna."

Mistä luvat voi ostaa?
Kalastusluvat voi ostaa helposti internetistä. Googlaamalla "kalastusluvat" löydät helposti useita luvanmyyjiä. Yksityiset kalastuksenluvan myyjät lisäävät lupahintaan yleensä myös mahdolliset toimitus ja maksukulut.
http://kalastusluvat.net/
http://www.kalakortti.com/
http://kalastusluvat.kalapaikka.net/

Luvat voi ostaa myös R-kioskeista liikkeen aukioloaikana.

Itse ostin luvat virallisimmalta mahdolliselta taholta eli suoraan Maa- ja metsätalousministeriöltä.

Ostin Kalastuksenhoitomaksun (22 EUR), Läänikohtaisen viehekalastusmaksun Oulu (29 EUR) ja Lappi (29 EUR), eli yhteensä 80 EUR. Toimituskulut: 0,00 EUR ja maksukulut: 0,00 EUR. Maksoin luvat verkkopankin kautta ja tulostin välittömästi. Sain luvan myös sähköpostiini, josta voin sen tulostaa myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti