perjantai 25. toukokuuta 2012

Raportti - Vaaralampi 24.5.2012

Vaaralammen ilmoitustaulu kertoi että 23.5.2012 oli istutettu 140kg Kirjolohta.
Vaaralammen istutukset, tilanne 24.5.2012
Kalaan päästiin 20.00 kokoonpanolla J-P, Jokke ja Mika. Sampo oli kerenny paikalle jo hieman aikaisemmin. Jututin laiturilla vanhempaa herraa, joka kertoi että alkukesän istutetut kalat ovat olleet rapean kilon kokoisia. En tiedä perustuiko tämä tieto faktaan vai hänen saamiin kaloihin. Mies totesi myös ettei Kirjolohet ole ottaneet aktiivisiin vieheisiin, ainoastaan pohjaonkeen.

Uhmasin tietenkin vanhan herran neuvoa ja aloitin aktiivisilla menetelmillä. Suuntasimme rauhallisempaan osioon lampea ja hiljaiselta näytti. Myös Sampo kalasti aktiivisin menetelmin (perhovapa). Jokke ja Mika laitto pohjaonget pyyntiin (2 kpl / äijä). Sampon kans laitoimme myös yhdet pohjaonget. Uitin kaikki suosikkivieheet lammessa, mutta ei mitään tapahtumia. Luovutin ja laitoin toisenkin pohjaongen. Kaikilla muilla oli PowerBait Rainbow (glitter tai ilman), paitsi Sampolla oli värinä pinkki.

Pohjaonki pyynnissä: puola auki, jotta Kirjolohi saa rauhassa viedä "saaliinsa".
Sampo siirtyi rantaa pitkin perhovavan kans ja seurasin jonkin matkan päästä myös hänen pyynnissä olevaa pohjaonkeaan. Vähän ennen yhdeksää alkoi tapahtua. En ollut varma oliko Sampon valkoinen "liikkeentunnistin" eli pala muovipussia tms kiinni siimassa vai vavassa. Tuulenvirettä oli sen verran, että jos "liikkeentunnistin" olisi kiinni siimassa, se liikkuisi tuulen voimasta. Jos taas "liikkeentunnistin" olisi kiinni vavassa, aiheuttaisi liikkeen pohjaongessa oleva Kirjolohi. Soitin Sampolle ja hän kertoi "liikkeentunnistimen" olevan vavassa kiinni, sanoin siihen että "sitten sulla on kala kiinni". Lähdin myös itse tapahtumapaikalla. Sampo oli kerenny hinaamaan Kirren jo lähelle rantaa kun kerkesin paikalle.Sampo ja Kirjolohi 1,3kg Vaaralampi 24.5.2012 21:00, pohjaonki
Ittelläki tietenki toivo saaliista nousi välittömästi. Mutta, yöllä 3.00 totesimme Joken ja Mikan kans että lähetään kotia nukkumaan. Sampo oli tuohon mennessä saamamiehenä kerenny jo nukkua hyvän tovin.

Vaaralammen auringonlaskua 24.5.2012 21:30.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti