maanantai 7. toukokuuta 2012

Lisää kalastuslupia - Oulun kaupungin vesialueet

Oulun kaupungin vesialueille tarvii omat luvat. Lupaehdoista ja vesialueista löytyy lisää tietoa Oulun kaupungin Teknisen keskuksen sivuilta.

                                  oululaiset    muut
viikkolupa                   17.50 €        17.50 €
kuukausilupa               22.70 €        30.90 €
vuosilupa                     29.35 €        45.30 €
15-17-vuotiaan lupa    6.00 €        6.00 €

Itse ostin mobiililuvan koska se on halvin:

Mobiililupa, kaikki vesialueet
kuukausilupa        15.00  €
vuosilupa              20.00  €

Mobiililuvan tilaus (vuosilupa):

Muista säilyttää Mobiililupa tarkastusta varten.

Käyn silloin tällöin Sanginjoen Lemmenpolulla pyytämässä Taimenia ja Kirjolohia. Lemmenpolku on lyhyen matkan päässä kaupungista (20km) ja saalista sieltä saa suhkot hyvin. Istutetut Taimenet ja Kirjolohet ovat yleensä 800g - 1500g. Istutuksia tehdään joka keskiviikko alkaen kesäkuun ensimmäisestä keskiviikosta jatkuen heinäkuun puoleen väliin. Keskiviikko on rauhoitettu kalastukselta klo 9-17 (kieltoaika 1.6. - 19.7.).
Yleensä ensimmäisessä istutuksessa on istutettu vain Taimenta, eli ootto-ongen käyttö ei kannata. Seuraavissa istutuksissa istutetaan sekä Taimenta että Kirjolohta.

Sanginjoen Lemmenpolulla saa käyttää vain yhtä vapaa kerrallaan. Sanginjoen Lemmenpolun alueella ns. ootto-ongen käyttö sallitaan vain ylimmäisessä suvannossa ja 100 m joen ylittävän sähkölinjan alavirran puolella. Tästä rajasta alavirtaan saa kalastaa vain aktiivisin vapakalastusvälinein. Raja on merkitty kyltillä.
Sanginjoen Lemmenpolku.


Ajo-ohje Sanginjoki, Lemmenpolku:
Haapalehdosta Vaalantietä 5,7km ja käännös vasempaan Sanginjoentielle. Sanginjoentietä 10,2 km ja käännös oikeaan metsätielle. Risteyksessä on kyltti "Lemmenpolku".
Ajo-ohje Sanginjoki, Lemmenpolku.
Lemmenpolun kyltti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti