keskiviikko 8. elokuuta 2012

Raportti - Muonionjoki 8.8.2012

Päivällä tuuli melkoisesti kaakko-etelä suunnalta, mutta päätin lähteä käymään mutkan Väylällä. Suuntasin tullin sillan alapuolelle, samaan paikkaan missä edellisellä kertaa oli tärpännyt. Tuuli häiritsi pahasti soutamista enkä kehannu olla joella kun pari tuntia.

Illalla tuuli tyyntyi ja päätin lähtä käymään uuden mutkan. Tullin suunnalla näytti olevan useampi vene, joten suuntasin Melakankaalta ylöspäin Kantoniemen kohdalle. Siitä on muutama Lohi tänä kesänä saatukkin. Pari muuta venettä lähti laskemaan Ruotsin rannalta, itse ankkuroin Suomen rannan lähelle. Viritin vaaput, kaikki muut paitsi musta Lilli-vaappu menivät vaihtoon.

En kerennyt soutaa kuin ehkä 10 minuuttia, kun väylän ja matalan laidalla alkoi nykimään. Vetasin muutaman tiukan vedon airoilla, mutta vapa ei jäänyt luokille. Se olo on melko tyhjä kun tajuaa Lohen päässeen irti. Tai eihän se edes kerenny kunnolla tarttua. Tällä kertaa Lohta ärsytti kupari-musta Joonas-vaappu.

Jatkoin soutamista ja kokeilin eri taktiikoita. Välillä uitin vaappuja virransuuntaisesti ja etenin hitaasti. Välillä soudin nopeampaa ja poikki virran. Ei tärppejä. Ehkä tunnin soudun jälkeen huomasin että alapuolella olevalla venekunnalla on Lohi kiinni. Matkaa veneeseen oli kuitenkin sen verran paljon etten nähnyt kuinka isosta tai pienestä yksilöstä oli kysymys. Näyttivät saavan kalan veneeseen.

Laskin Melakankaan ohi ja palasin rantaan. Kolmisen tuntia olin Väylällä ja päätin että käyn vielä aamulla ja sitten vene kuivumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti