keskiviikko 15. elokuuta 2012

Raportti - Vaaralampi 12.8.2012

Lähettiin Joken kans käymään Vaaralammella. Tällä kertaa tähättiin Kirjolohen aamusyönnille, koska edellisen kerran iltasyönti osoittautui vaisuksi.
Vaaralampi istutustilanne 12.8.2012
Suuntasimme lammen kauimmaiseen laitaan ja laitoimme vehkeet pyyntiin. Kello oli jotain 04:00. Viiden jälkeen [05:17] alkoi J-P:n siima liikkua.


Ylös nousi 1,72kg Kirjolohi. Se taisi olla kesän suurin kirre J-P:n kohdalla. Melko pientä kalaa on siis tähän mennessä istutettu. Kalaa tuntui liikkuvan lammessa vähänlaisesti, joten yhdeksän pintaan päätimme kokeilla keskempää lampea ja siirryimme lautalle.


Ensimmäinen vapa veteen lautalta ja Kirjolohi iski kiinni heti. Se taisi iskeä ikään kuin aktiiviseen syöttiin ja koukut eivät olleet mahalaukussa vaan kiduksissa kiinni. Normaalisti pohjaongen koukut löytyvät mahalaukusta. Kirjolohella oli painoa 1,62kg ja sen suusta roikkui toisetkin siimat. Yllättävän useasti tulee noita kaloja joilla on jo yhdet koukut mahassa ja siimat roikkuu suusta. Ihmiset käyttävät liian ohuita siimoja tai sitten siimat ovat jo niin vanhoja että napsahtavat poikki.

2 kommenttia:

  1. Hyvin näyttää kalaa tulevan, minkä mittanen tapsi teillä on painon jälkeen? Eli millä korkeudella tahna on pohjasta ja onko tuo paino kiinteä eli ei liuku?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. perukesiima tai tapsi on ollut väliltä 40cm-100cm. Toisessa vavassa mulla on kiinteä paino (pieni paino) ja toisessa liukuva paino (iso paino). Toisessa vavassa mulla on perukesiimana monofiili ja toisessa punottu. Kaikella on saatu. Eri kombinaatiota kannattaa siis kokeilla.

      Poista