sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Raportti - Tornionjoki 29.7.2012

Lähettiin Teemun kans Lappeaan lohensoutuun. Teemun kans on aina mukava lähteä kalaan ja hänen kans oppii myös aina jotain uutta, onhan hän kaksinkertainen Tornionjoen Lohikuningas.

Keli oli aivan loistava, pilvinen ja hieman sateinen, lohensoutajan unelma. Teemu valkkasi sopivat Poppeli vaaput (6 kpl) ja viritti ne hyvään uintiin. Sen jälkeen suuntasimme Lappean suvantoon hieman II-lähtöpaikan alapuolelle. Tilaa suvannolla oli hyvin sillä meidän lisäksi oli vain 2 venekuntaa.

Lappea.
Saimme laskea kohti Lappean Lomaa rauhassa ja suvannon parhaat paikat tuolta väliltä tuli nuohottua varsin tarkkaan. Suurin piirtein Moran kohillä Lohi iski puna-mustaan Poppeliin ja vasen laitavapa meni luokille. Tällä kertaa se ei kuitenkaan tarttunut kiinni, sai kuitenkin parit siimat sekaisin. Lohi oli onnekas.

Seuraavaksi suuntasimme I-lähtöpaikalle. En ollut siellä aikaisemmin käynytkään. Teemulle paikka oli toki tuttu. Virta oli siellä erilainen kuin itse suvannossa ja aallokkoa riitti. Alkoi myös satamaan vettä hieman enemmän. Teemu totesi että kummankin meistä on parasta soutaa yht'aikaa. Yleensäkin lohensoutuveneessä olisi hyvä olla soutupaikka kahdelle, koska se helpottaa roskien puhistamista vaapuista ja Lohen tarttuessa kiinni se mahdollistaa soutajan vaihtumisen lennosta.

Se iskee aina yllättäen ja yhtä koska. Ehkä noin tunnin soutamisen jälkeen oikea laitavapa meni luokille. (kellon aika on videossa väärä, pitäisi olla noin 14:30)
Ennen kuin pääsimme varsinaisesti väsyttämään Lohta, oli selvitettävä siimat kahden vaapun osalta, jotka Lohi kerkesi sotkea iskiessään kiinni. Loppujen lopuksi J-P:n väsytettyä Lohen, Teemu koukkasi veneeseen 5,6kg painavan ja 83cm pitkän Kojamon.
Tornionjoki Lappea 5,6kg ja 83cm Kojamo ja J-P
Tornionjoki Lappea 5,6kg ja 83cm Kojamo ja Teemu
Tässä vaiheessa oli hyvä pitää pieni tauko, sillä olimme soutaneet jo noin 4 tuntia. Suolistimme Kojamon ja kävimme kaljalla Lappean Lomassa.

Rauhoituksen alkamiseen oli vielä noin 4 tuntia, niinpä päätimme käydä vielä mutkan Väylällä. Teimme suurin piirtein samanlaisen laskun kuin ensimmäinenkin oli. Lohta pintoi paljon, mutta vaaput eivät tuntuneet ärsyttävän niitä.

Näimme päivän aikana noin 40 lohta ja taas tuli todistettua ettei ne kaikki pure. Joka tapauksessa onnistunut reissu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti