keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Raportti - Muonionjoki 9.7.2012

Rauhoitus loppui maanantaina kello 19:00 ja suuntasin Patokorvaan jo hieman ennen seitsemää. Siellä olikin jo muutama venekunta ja jatkoin matkaa Potokorvan yläpuolelle, jossa oli 2 muuta venekuntaa. Alueella on paikka paikoin erittäin matalaa, joten oikeat ajoreitit on syytä olla selvillä. Potokorvan yläpuolella oleva alue on niin matalaa, että siitä kävelee kumpparit jalassa kastumatta Ruotsiin silloin kun vesi on matalalla.

Lisäsin tekemäni kuvan, jossa näkyy suositeltava suotureitti ja muutama tärkeä kuoppa, joista on saatu paljon kalaa. Koska mulla ei ole kaikuluotainta, kuopan sijainnit on suurinpiirtein ja oikea paikka täytyy tulkita joen virtaumista.
Muonionjoki Patokorva soutoreitti sekä kuopat.
Tein Patokorvan yläpuolelta 2 laskua ja lisäksi soutelin Pellikansuvannossa. Merkkaamistani Pellikansuvannon alun kuopista näin kun saatiin edellisenä päivänä 2 kalaa.
Muonionjoki Patokorva Harri ja Erkki.

Vene rannassa Muonionjoen Patokorvan nuotiopaikalla. Väylässä näkyy Harri ja Erkki.
Lopuksi laskin aina Melakankaalle asti. Aikaa veneessä tuli vietettyä reilu 7 tuntia ja yöllä 02:00 maissa alkoi olla jo todella kylmä. Usva nousi joesta ja varpaita paleli. Päätin lähteä nukkumaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti