maanantai 9. heinäkuuta 2012

Raportti - Muonionjoki 6.7.2012

Aamupäivä meni Pajalan markkinoilla, jotka ovat Pohjois-Ruotsin suurin markkinatapahtuma. Ostin markkinoilta pari sassin peltiä. Myyjä meinas että peltejä ei enää kohta saa, koska tekijä on jo sen verran vanha mies, ettei koskaan tiedä koska se lähtee autuaimmille lohestusvesille. Ostin markkinoilta myös yhden Lohi-Armas vaapun.

Illalla olikin sitten taas aika lähteä Väylälle. Keli vaikutti hyvältä, taivas oli pilvinen ukkoskuurojen jälkeen. Suuntasin Patokorvaan, josta oli kesän aikana saatu paljon lohta. En ollut paikassa aikaisemmin käynyt ja selvisi että Patokorvan päällä Väylä on tosi matala. Rantauduin ja juttelin erään paikallisen kanssa, joka kertoi että matalalla vedellä pääsee kumisaappaat jalassa Suomesta Ruotsiin.

Virittelin vehkeet ja laitoin väreiksi ahventa jäljittelevät vaaput. Melkein heti kun alotin laskun alkoi sataa vettä ja sitä satoiki melko paljon. Muutamia muitakin venekuntia oli tullut samoille apajille. Kukaan ei näyttänyt saavan kalaa hyvästä kelistä riippumatta. Seuraavana päivänä kuulin kuitenkin että kaverini Jukka oli sieltä kaverinsa kans Lohen saanut. Lohi oli purrut Poppeli vaappuun.
Muonionjoki Jukka ja Lohi 14.7kg ja 111cm Patokorvasta 6.7.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti