torstai 20. kesäkuuta 2013

Raportti - Vaaralampi 20.6.2013

Lähethin Tiian, Joken ja Mikan kans hakehmaan Juhannus kalat Vaaralammesta. Pitkästä aikaa menthin iltasyönnille, ylheensä olhan oltu kalan aamusyönnin aikana. Kalastus merkathin alkavaksi 21:00 ja ostin luvan sekä mulle että Tiialle. Eli kalastethin yhteensä 8:lla vavalla, joka kalastajalla siis 2 vapaa/siimaa.

Vaaralampi istutustilanne 20.6.2013
Edelliskerrasta oppineena päätin virittää pienet tahnapallot ootto-onkiin. Istutetut Kirjolohet ovat olleet melko pieniä, reilun kilon kokoisia, joten niiden suuhun näyttäis mahtuvan/kelpaavan pienet pallot. Syötiksi valitsin kaikkiin neljään vapaan PowerBait Rainbow ilman glitteriä. Korkkasin uuden tahnapurkin, joten syötti oli ainakin tuoretta ja haisi ko ketunpesä.

Kerkesin heittää ensimmäisen ootto-ongen pyyntiin ja olin virittelemässä seuraavaa, kun vapa alkoi jo heilua. Pyysin Tiiaa kelaamaan kalan rantaan ja kuvasin itse. Jokke tuli haavistamaan.Kirjolohi 1,42kg ja Tiia. Syöttinä PowerBait Rainbow.
Ajattelin että Kirret on nyt syönnillä, joten jatkoin vehkeiden virittelyä, jotta saadaan kaikki vavat pyytämään. Kalan kerkeää suolistaa myöhemmin, kunhan siitä laskee heti veret pihalle. Ei siinä kauaa nokka tuhissu ko seuraava vapa alkoi jo heilua.


Kirjolohi 1,85kg ja Tiia. Syöttinä PowerBait Rainbow.
Tiia sai kelattua rantaan uuden ennätyskalansa, 1,85kg Kirjolohen. Mika tuli haavistamaan kalan ja meikäläinen kuvas. Kalojen välillä ei mennyt kuin enintään 30 minuuttia. Seuraavan kerran vapa alkoi heilua reilun tunnin kalastuksen jälkeen.


Kirjolohi 1,38kg ja Tiia. Syöttinä PowerBait Rainbow.
Ylös nousi 1,38 Kirre ja syöttinä jälleen PowerBait Rainbow. Lähdin viemään kalat autoon, koska siellä oli kylmälaukku. Sanoin Tiialle että pyytää Mikalta ja Jokelta apua, jos Kirjolohi iskee kiinni. Kun tulin takasin autolta, oli Tiia kelannut rantaan jo neljännen Kirjolohen.


Kirjolohi 1,12kg ja Tiia. Syöttinä PowerBait Rainbow.
Tiia oli pyytänyt poikia avuksi haavistamaan, mutta kaiken muun hän oli osannut itse tehdä. Oli kiristänyt kelasta väsytystä ja hoitanut homman kotiin. Iskä sai olla taas ylpeä tyttärestään. Tais ne Mika ja Jokkeki olla ylpeitä. Sitten olikin aika paistaa makkarat ja syödä eväitä. Itse en ollut kerennyt vielä hengähtää hetkeäkään, koko ajan piti olla kalaa suolistamassa tai vehkeitä virittämässä. Makkaroiden syömisen jälkeen siirryimme laiturille, koska muut kalastajat olivat jo lähteneet nukkumaan. Tulistelimme lämpimässä kodassa ja odottelimme, josko vielä kala tai pari nappaisi ootto-onkeen. Kahden maissa yöllä alkoi yksi vavoista heilua ja Tiia pääsi taas tositoimiin.


Kirjolohi 1,48kg ja Tiia. Syöttinä PowerBait Rainbow.
Laiturille nousi 1,48kg Kirjolohi ja Tiia oli onnellinen saamastaan kokemuksesta. Kuvaan hän halusi nimenomaan sen puolen kalasta, joka oli verinen. Mahtoiko tuo johtua väsymyksestä vai oliko tytöstä tullut jo kouliintunut kalastaja? Vielä kerran vapa heilui ennen kotiinlähtöä.Tälläkertaa onni ei ollut myötä, vaan siima meni poikki! Kelassa oli uudet monofiilisiimat ja siitä huolimatta ne eivät kestäneet. Voi olla että siimaan oli tullut joku nirhauma, mutta luulen että siimat menee vaihtoon ja tilalle tulee kuitusiima?

Reissu oli hyvä ja kalaa tuli mukavasti. Yöllä veimme (Tiian) mummin pohjoisen junaan ja mukaan laitoimme Kirjolohta kylmälaukussa, jotta saavat papan kans paistaa Juhannuskalan. Myös meillä syötiin Juhannus kalaa ja näyttäis paremmin maistuvan myös lapsille tuo itse kalastettu kala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti