tiistai 18. kesäkuuta 2013

Raportti - Vaaralampi 18.6.2013

Lähethin Joken kans Vaaralammele hakhen tuoretta Kirjolohta. Kalastus merkathin alotettavaksi 04:00.
Vaaralampi istutustilanne 18.6.2013
Lamphen oli istutettu muutama päivä aikasemmin 140kg Kirjolohta. Koko kesän istutusmäärä oli 980kg. Kalaa hyppeli ja pintoi lammessa silminnähden enemmän kuin koko kesänä. Menthin poikkeuksellisesti lammen itälaitaan, jossa ei ole ollenkaan pitkospuita. Kyseisessä kohtaa perhokalastajat vispaavat melko useasti. Siinä varhman kolme neljä tuntia kalastethin, mutta saalista ei tullu. Laiturilta joku sai yhen Kirren.

Seuraavaksi siirrythin lammen länsipuolella. Heittelin Kuusamon Räsästä ja kohta jo tärppäs. Jokke lähti kävehlen minua kohti, että saatas väsytys videolle. Kala kerkes olla kiinni ehkä puoli minuuttia ja pääsi hypyn päätteeksi irti. Räsänen lensi melkein rantaan asti samala ko löysäs Kirjolohen suusta irti.
Kuusamon Räsänen, Helmi 6g 40mm
Yheksän maissa alko taas tapahtua. Tällä kertaa pohjaongessa ja syöttinä perinteinen PowerBait Rainbow. Otin tilanteen rauhallisesti ja Jokkeki kerkes kuvaamaan. Kala vaikutti olevan melko pieni, ehkä kilonen Kirre. Saman kokoinen kuin se mikä pääsi irti Räsäsestä. Tiä vaikka oli sama kala, koska pyyntipaikka oli melkein sama.


Toista kertaa meikäläisen kalastusharrastuksen aikana Kirjolohi pääsee irti pohjaongesta. Näytti siltä että solmu oli pettänyt, koska koukku katosi siiman päästä. Solmu oli mielestäni huolella tehty uni-solmu, mutta näin voi joskus käydä. Siima oli monofiilisiima, 0,40mm ja 10kg kestävä, joten se ei poikki mennyt.

Pyyntiaika alko jo olla lopussa ja olimme siirtyneet laiturille. Paikan päälle tuli vanhempi herrasmies ja nakkasi omat ootto-onget pyyntiin (tummanvihreä PowerBait + glitter). Siinä ei kauaa nokka tuhissu ko miehellä oli Kirjolohi kiinni. Kävin haavistamassa sen, koska miehellä ei ollut haavia mukana. Kattelin että syöttipallo oli melko pieni, ehkä pikkurillin kynnenpään kokoinen. Parin kolmen minuutin sisään miehen toinenkin vapa alkoi heilua. Kävin taas haavistamassa kalan. Kumpikin Kirjolohista oli noin kilon painoisia.

Päätin vaihtaa omaankin ootto-onkeen pienemmän pallon, koska kalat olivat niin kovin pieniä. Normaalisti käytän reilun peukalonpään kokoista palloa, mutta kalatkin ovat vastaavasti isompia mitkä hotkaisevat pallon mahaansa. Odottelimme vielä ehkä 10 minuuttia ja päätimme lähteä kotiin. Samaan aikaa yksi pieni Kirjolohi hyppeli laiturin lähistöllä. Mies totesi että onkohan kala kiinni. Vastasin ettei ole, koska mulla on pyydykset melko lähellä rantaa, eikä siimaa lähtenyt kelasta. Kelasin ensimmäisen ootto-ongen pois vedestä ja kun aloin kelata toista, huomasin että onhan siellä se kala. Jälleen noin kilonen Kirre, joten sain kuitenkin jotain kotiin vietävää ja perheelle päivällistä.

Kilonen Kirjolohi fileenä merisuolassa.
Joken huono kalaonni jatkui, 7. kerta pelkkää kokemusta rikkaampana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti