sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Raportti - Vaaralampi 8.6.2014

Kalastuskauden avaus omalta osaltani Vaaralammella. Jokke oli käynyt jo edellisenä päivänä ja saanut yhden Kirjolohen. Myös muut kalastajat olivat saaneet 1,5kg - 3,0kg kaloja, joten odotukset olivat korkealla.

Jokke ja Mika pääsivät lähtemään jo minua aikaisemmin lammelle ja aloittivat kalastuksen noin 18:30. Kun itse tulin Vaaralammelle 20:30, ei pojat olleet saaneet muuta kuin kokemusta. Kyselin myös muilta paikalla olleilta alle kymmeneltä kalastajalta, että miten on kalaa tullut ja vastaus oli "kuin kaivosta kalastaisi" eli kukaan ei ollut saanut mitään.

Keli oli sateinen ja sääennuste oli luvannut sadetta koko yöksi. Jokke ja Mika olivat menneet lammen toiselle puolen, mutta päätin itse jäädä aluksi laiturille, koska siitä on lyhyempi matka sateen suojaan, mikäli tulisi oikein monsuunisade.

Laitoin pohjaonget pyyntiin, toiseen vihreää glitterillä varustettua tahnaa ja toiseen rainbow ilman glitteriä. Olin virittänyt pohjaonget siten, että toinen oli noin 60 cm ja toinen 70 cm pohjasta pintaan päin.

Kalaa ei tullut. Sade helpotti ehkä noin tunnin puolentoista jälkeen ja siirryin itsekkin vakiopaikallemme lammen toiselle puolen. Siellä tuli oltua tunti puolitoista, jonka jälkeen päätimme siirtyä laiturille ja paistamaan kotaan makkaraan. Vehkeet kelasimme rantaan ennen yhtä ja lähdimme vatsat täynnä ajelemaan kohti Oulua. Varusteet sai kastettua kirjaimellisesti tähän kalastuskauteen.

Ylikiimingin kalastuskunta päivittää nykyään istutusmäärät myös nettiin, joten ne löytyvät sieltä osoitteesta http://www.ylikiiminginkalastuskunta.fi/Tiedotteet.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti