perjantai 22. kesäkuuta 2012

Raportti - Tornionjoki Lappea 21.6.2012

Suunnaattiin kaverini Janin kans Tornionjoelle Lappeaan lohta soutamaan. Vettä on satanut koko viikon, joten tiedossa oli että vesi on noussut. Lappean Lomasta osattiin sanoa että viimeisen vuorokauden aikana vesi on noussut 40cm. Jani osti vieraspaikkakuntalaisen vuorokausiluvan, hinta 10 euroa. Laskettiin vene vesille ja suunnattiin lähtöpaikalle 2. Mora oli kokonaan veden peitossa.

Päätimme soutaa kolmella vavalla (siimalla) ja tarvittaessa kokeilla koko vaappukaluston, nousulohille tarkoitetut. Kello oli 20.00 kun päästiin aloittamaan. Teimme kaiken kaikkeaan 6 laskua, joista 5 lähempänä Ruotsin rantaa. Kovin lähelle rantaa ei voinut mennä, koska tunnetusti "roskat" kertyy rantaan. Roskaa olikin vedessa todella paljon ja yksin soutamisesta ei olisi tullut yhtään mitään. Käytännössä vaaput sai tarkistaa jatkuvasti ja roskaa oli vaapuissa (tai roskankerääjissä) koko ajan.

Poppeli, JAN, JOP, Lilli, Tiura, mikään ei kelvannut. Kokeilimme myös tavallista pidemmällä siimalla (20-30m), koska vesi oli niin korkealla. Lohi ei näyttänyt pintovan, yksi varma havainto tehtiin heti alkuillasta. Eräs onnekas lohestaja sai Lappean Loman kohdalta 5kg marjaslohen. Soutajia oli kaiken kaikkiaan tosi vähän, välillä saimme soutaa jopa ihan yksiksemme Lappean suvannossa.
Tyhjä Lappean suvanto pohjoiseen käsin.

Tyhjä Lappean suvanto etelään käsin.
Aurinko ei laskenut koko yönä ja keli oli alkuillan pohjoistuulta lukuunottamatta loistava. Aamukuudelta päätimme että nostamme veneen traileriin ja lähdemme kotiin nukkumaan. Jälleen kerran paljon arvokasta kokemusta ja rentouttavia lohensoutuhetkiä hyvässä seurassa.

Vaikka meillä ei nykiny, kaverillani Mikalla nyki Muonionjoella. Häätyy ittekki alkaa opetella tuota pellin uittamista, sen verran hyvin näyttää Mikalla tuottavan tulosta.
Mika ja Lohi 12,3kg 107cm




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti