torstai 7. kesäkuuta 2012

Raportti - Sanginjoki 6.6.2012

Sanginjoen Lemmenpolun istutukset alkoivat 6.6.2012. Ajattelin lähteä katsomaan että minkälainen meno siellä on. Perinteisesti rauhotus loppuu 17.00, jonka jälkeen saa alkaa pyytämään istutettuja Taimenia ja Kirjolohia.
Lemmenpolun infotaulua.
Saavuin Lemmenpolulle noin 20:30 ja totesin että porukkaa on ihan nokko.
Ensimmäinen nuotiopaikka.
Toinen nuotiopaikka.
Tienvarresta
Kolmas nuotiopaikka.
Tulevia lohimiehiä?
Ajoin auton parkkiin kolmannelle laavupaikalle ja viritin virvelin heittokuntoon. Ranta oli vallattu ootto-onkijoiden eli pohja-onkijoiden toimesta melko tarkkaan.
Sanginjoen Lemmenpolku kolmas nuotiopaikka istutuspäivänä.
Löysin kuitenki heittelypaikan hieman kauempaa, läheltä lempipaikkaani. Tästä oli vielä hieman matkaa kohtaan, josta eteenpäin vain aktiivikalastus on sallittua.
Kyltti Sanginjoella kertoo että mihin ootto-onkialue loppuu.
Melkein heti tultuani eräs rouva sai mato-ongella Taimenen. Näytti olevan reilun kilon kala, eli normi istutuskala mitä Sanginjoesta on viime vuosina saanut. Pariskunta alkoi tehdä lähtöä ja mainitsivat saaneensa 2 kalaa mieheen. Seuraavaa tapahtumaa saikin odottaa muutaman tunnin. Mopopojat kävelivat jo hiljentynyttä rantaa pitkin ja Taimen iski kiinni. Kalan haavistaminen kuitenkin epäonnistui ja kala pääsi takaisin sumeaan Sanginjoen veteen.

Hieman myöhemmin paikanpäälle saapui nuoripari, jolla oli selvästikkin hieman epäonnea vehkeidensä kanssa. Vieheet olivat pohjassa kiinni tuon tuosta tai sitten siimat sekaisin. Kovin montaa onnistunutta heittoa ja kelausta en nähnyt. En tietenkään tarkkaillut mitenkään KGB:n tarkkuudella, mutta kiinnitin kuitenkin asiaan huomion. Hieman myöhemmin asiasta vitsailtiinkin paikalle saapuneen kaverini Jarin kanssa, kun hellusparin viehe oli taas pohjassa kiinni. "Ahti" päätti opettaa vitsailijoille hieman herranpelkoa ja pariskunnalla oli seuraavalla heitolla kolmannen nuotiopaikan "koskessa" Taimen kiinni. Toivottavasti kalastusinto puraisi nyt oikein kunnolla tähän nuoreenpariin.

Lähdin kotiin hieman puolenyön jälkeen ja totesin että tulipa tämä taas kerran nähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti