maanantai 22. heinäkuuta 2013

Raportti - Vaaralampi 22.7.2013

Lähettiin Tiian, Siljan, Joken ja Mikan kans käymään Vaaralammella. Siljalle reissu Vaaralammelle oli ensimmäinen ja toiveissa oli että Silja saisi elämänsä ensimmäisen Kirjolohen. Vaarin kans Silja oli tänä kesänä käynyt kalassa ja saaliiksi oli mato-ongella tullut Ahvenia ja Särkiä. Tällä kertaa olimme liikkeellä aamuvarhaisella ja kalastus aloitettiin 04:00.

Unohtui ottaa kuva istutustilanteesta, mutta se oli seuraavanlainen: "110kg istutettu 19.7.2013". Eli edelleen istutusmäärät ovat varsin vaatimattomia.

Kerkesimme kalastaa vain noin puolituntia, kun ensimmäinen vapa alkoi heilua. Olin juuri kerennyt Siljalle opettaa, että kuinka haspeli eli avokelaa käsitellään. Tässä tapauksessa oli tärkeää tietää, että mikä on oikea ote vavasta ja että kuinka siimaa kelataan sisään. En alkanut Siljalle vielä tässä vaiheessa opettamaan heittämistä.

Vaaralampi, Silja ja Kirjolohi 1,52kg. Syöttinä PowerBait Rainbow.
Hienosti Silja klaarasi tilanteen. Taisin itse olla hermostuneempi, sillä kun aloin kuvata kännykällä videota, otin tilanteesta vahingossa vain kuvan. Siljan elämän ensimmäinen Kirjolohisaalis (1,52kg) oli kuitenkin tosiasia ja reissun tavoite oli saavutettu.

Mahdollinen seuraava kala sovittiin kelattavaksi Tiialle. Sama vapa alkoi heilua noin tunti edellisestä ja tällä kertaa myös videointi onnistui.


Vaaralampi, Tiia ja Kirjolohi 2,07kg. Syöttinä PowerBait Rainbow.
Kumpikin kala otti kiinni varsin läheltä rantaa/laituria, eli noin 7 metrin päästä. Syötti eli PowerBait Rainbow oli viritetty noin 50cm korkeuteen lammen pohjasta. Tiian Kirjolohi (2,07kg) oli hänen henkilökohtainen ennätyksensä.

Enempää kalaa ei tällä reissulla saatu, mutta reissu oli muuten erittäin onnistunut.

2 kommenttia:

  1. Mihinkäs asti istuttavat tuonne vaaralampeen?

    VastaaPoista
  2. Pitkälle syksyyn asti. Ennen kuin tulee jäät, ruukaa Vaaralammella olla "tyhjennyspyynti"-kampanja, eli luvanhinta pudotetaan 10 euroon. Tällöin ymmärtääkseni ei enää istuteta uutta kalaa.

    VastaaPoista