lauantai 13. heinäkuuta 2013

Raportti - Vaaralampi 13.7.2013

Lähethin Joken kans Vaaralammele (minneppä muuallekhan) kalhan. Odotukset ei ollu kovin korkealla, koska veden lämpötila oli vielä varsin korkea. Luvanostopaikalla huomathin että lampeen oli suoritettu istutus saman päivänä. Ei siitä haittaakaan ole, mutta vastaistutetut on kokemuksen mukhan harvemmin iskemässä kiinni pohjaonkiin. Aktiivisella pyydyksellä sen sijaan saalistaa saa helposti vasta istutetuista kaloista.
Vaaralampi istutustilanne 13.7.2013
Harmittaa tuo istutusmäärän laskeva trendi. Vaaralammen tien parannukseen Yli-kiimingin kalastuskunta sijoitti 2000 euroa, joten voisiko tämä vaikuttaa pieneneviin istutusmääriin? Maksavana asiakkaana toivoisin, että rahat käytettäisiin istutuskaloihin eikä soraan metsätielle. Metsätie oli mielestäni aivan kelvollisessa kunnossa, eikä olisi tarvinnut noin suurta satsausta.

Kalaa lammesta ei kukaan näyttänyt saavan koko iltana. Siinä suhteessa meidän olettamus oli oikea. Vaihdettiin paikkaa useamman kerran, mutta lampi näytti olevan todella apaattinen. Ei hyppyjä, eikä pintomisia. Tuntui että lampi on tyhjänä kalasta ja vähitellen lampi oli tyhjänä myös kalastajista.

Puolenyön aikoihin alkoi tapahtua ja Joken siima liikkui.


Jokke ja Kirjolohi 1,24kg, syöttinä PowerBait Rainbow.
Lammesta nousi 1,24kg kokoinen Kirjolohi. Kala jäikin sitten reissun ainoaksi. Onneksi saalista sai kuitenkin juuri Jokke, sillä hänellä on jostakin syystä ollut erittäin huono kalaonni tänä kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti