maanantai 14. toukokuuta 2012

Kaleva 11.5.2012: Tyrnävälle istutettiin Taimenta

Kaleva uutisoi 11.5.2012 että "Tyrnävälle istutettiin taimenta". Jutussa kerrotaan että Tyrnävän- ja Ängeslevänjokiin istutettiin 1000kg Taimenta. Istutetusta kalasta oli 500 kiloa kolmivuotiasta purotaimenta ja 300–400 kiloa pyyntikokoista purotaimenta. Loppukesästä kalaa istutetaan kahdesti tai kolmesti vielä 200 kiloa.

Tuossa jutussa on joku laskuvirhe, koska en millään saa 1000kg jos lasken 500kg + 300kg tai 500kg + 400kg yhteen?  Lisäksi olisi mielenkiintoista tietää paljonko painaa kolmevuotias purotaimen tai pyyntikokoinen purotaimen? Pyyntikokoinen purotaimen on lain mukaan 40cm, eli tuosta tuon voisi päätellä että kala painaa noin 1kg?

Lisäksi jutussa vihjataan että Tyrnävän- ja Ängeslevänjoella kalastamiseen tarvitaan lupa. Googletin että onko asia näin ja kyllähän se on. SeutuNappi sivusto kertoo että "Tyrnävän ja Ängeslevän jokiin sekä Pitkä- ja Niskajärveen voi lunastaa kalastuslupia Tyrnävän kioskilta, Jukka Väyryseltä sekä kalastuskunnan johtokunnan jäseniltä. Tyrnävällä kalastamiseen tarvitsee suorittaa paikallisen kalastuskunnan luvan lisäksi läänikohtainen valtion kalastuksen hoitomaksu." Jälleen kerran yksi tietolähde joka aiheuttaa sekaannusta kalastajien parissa: "läänikohtainen valtion kalastuksen hoitomaksu". Kuten aikaisemmin blogissa mainitsin tulee lunastaa sekä kalastuksenhoitomaksu että läänikohtaisen viehekalastusmaksu.

En tunne Jukka Väyrystä tai Tyrnävän kalastuskunnan johtokunnan jäseniä, joten päätin yrittää selvittää että missä sijaitsee Tyrnävän kioski. No Tyrnävällä varmaan, mutta että missä tarkemmin siellä. Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin etsiä luvanmyyntipaikkaa vieraalla paikkakunnalla ko kalaanki pitäis keretä? Googletin ja kiitos Oululaiselle Kaenkky.com sivustolle löysin paikan Tyrnävän autogrilli. Tyrnävä on melko pieni paikkakunta (6460 asukasta), joten siellä tuskin kovin montaa kioskia on? Jos mainaatte tuonne luvanostoon niin navigaattoriin osoite Valiontie 1, Tyrnävä. Luvan hinnasta en löytänyt tietoa.


Lisää kuvia Tyrnävän Taimenten istutuksesta Kalevan sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti