lauantai 4. elokuuta 2012

Raportti - Vaaralampi 4.8.2012

Lähettiin Joken ja Tommin kans käymään kalastusreissulla Vaaralammella. Tommille Vaaralammen reissu oli eka kerta.
Vaaralammen istutustilanne 4.8.2012
Kirjolohia oli istutettu lampeen 120kg pari päivää aikaisemmin, joten saalista oli luvassa. Aloitettiin kalastus 02:00 ja oli vielä melko pimeää. Virittelin kahdet "ylimääräiset" vehkeet, koska lainasin normaalisti käyttämiäni vehkeitä Tommille. Kerroin Tommille että ainakin Vaaralammella olimme havainneet että kun Kirjolohi alkaa syödä, kannattaa vehkeet olla pyynnissä. Syönti on useasti vain puoli tuntia ja sen jälkeen saakin pyytää tyhjää useita tunteja. Toki sattumakalojakin tulee.

Tämä piti harvinaisen paikkansa juuri tänä yönä. Kello 04:18 iski ensimmäisen kerran ja Jokke totesi että Kirjolohi kiinni. Heti kelauksen jälkeen Jokke meinas että pääsi irti, tahnapallo oli noussut pintaan.
Kala saatiin kuitenkin rantaan ja koukut oli kiinni Kirjolohen kyljessä. Kirjolohi oli saanut rimpuiltua syötin irti suustaan, mutta kalan epäonneksi koukut tarttuivat kylkeen. Saattoi tietenki olla myös niin että koukut irtosivat kun kala haavistettiin ja tarttuivat siinä vaiheessa kylkeen. Pääasia että kala saatiin laiturille. Syöttinä oli PowerBait Rainbow ilman glitteriä.

Kello 04:56 kala oli kiinni seuraamme liittyneellä tuntemattomalla kalastajalla.
Ennen kuin tuntemattoman kalastajan Kirjolohi oli laiturilla oli myös Tommilla kiinni kello 04:58.
Syöttinä Tommilla oli PowerBait Orange glitter ja saaliina 1,9kg Kirjolohi. Juuri kun olimme saaneet tuon ylös alkoi toinenkin Tommin vavoista heilua, kello oli 05:01. Kaikessa hötäkässä yritin kuvata videota, mutta painoin väärää nappia ja tuloksena oli toki hieno valokuva.
Tommilla toinen Kirjolohi kiinni 3 minuutin sisällä.
Vaaralampi Kirret 1,9kg ja 1,75kg sekä Tommi.
Toisessa Tommin vavassa oli syöttinä PowerBait Rainbow glitter. Kello 05:08 oli taas Jokella kiinni.

Ylös nousi 1,42kg Kirjolohi ja syöttinä oli PowerBait Rainbow, ilman glitteriä.

Kaiken kaikkeaan 5 Kirjolohta muutaman neliömetrin alueelta 50 minuutissa. Kaikkein kovimmalla syönnillä 4 Kirjolohta 12 minuutissa. Ajattelin tietenkin tuolloin että kaikille muille pari kalaa, mutta mulle ei yhtään. Omat syöttini olivat muiden syöttien välissä.

Kello oli hieman yli seitsemän, kun selitittelin pojille että huono onneni johtuu lippalakista, jota en ollut aikaisemmin pitänyt kalassa. Kalastus lippalakkini olivat näet jääneet Lappiin lohestusreissulle. Vaihdoin päähäni pipon, joka on kulkenut laukussa kylmiä säitä varten. 10 minuuttia tästä ja räikkä alkoi huutaa.

Vaaralampi Kirjolohi 1,15kg ja J-P.
Syötiksi olin vaihtanut PowerBait Red glitterillä ja saaliiksi tuli 1,15kg kirre. Reissu oli kaiken kaikkeaan onnistunut ja kalastuskuntamme sai yhteensä 5 Kirjolohta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti